Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z členské schůze družstva dne 27. 11. 2018

19. 9. 2019

Zápis ze schůze Bytového družstva Lamačova 905

zápis bude doručen všem členům, kteří o zápis požádali, ostatní členové mohou zažádat u p. Adamové

 

Datum a místo konání: 27. 11. 2018 od 20,00 hodin - Lamačova 905 (sušárna)

(3) Každý člen družstva má jeden hlas; týká se to i společných členů. Člen se může při hlasováni nechat zastoupit jiným členem nebo jinou osobou na základě písemného zmocnění

(4) K platnosti usnesení členské schůze je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů. K rozhodnutím o založení družstva, změny stanov, zániku, sloučeni či rozděleni družstva, zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, schválení výroční správy dle. čI. 26, o způsobu tvorby a použití dlouhodobé zálohy na opravy a investice a o povinnosti ke krytí ztrát družstva členy je třeba 2/3 většiny hlasů všech členů. Členská schůze rozhoduje zpravidla veřejným hlasováním. Může se však usnést, že o některých otázkách bude rozhodovat tajným hlasováním.

(5) Do působnosti členské schůze patří zejména: přijímat a měnit stanovy, volit a odvolávat členy představenstva a kontrolní komise, schvalovat řádnou účetní uzávěrku, výroční zprávu o hospodaření družstva a rozdělení a užití zisku, rozhodovat o úhradě ztrát družstva členy ve smyslu čI. 6 odst. 6, schvaluje úkony představenstva a obchodní smlouvy, na základě kterých vznikne družstvu povinnost uhradit závazky přesahující 50 000,- Kč a to v případech, kdy se jedná o obchodní vztahy, které nebyly uvažovány v rozpočtu družstva. rozhodovat o zvýšení či snížení zapisovaného základního kapitálu, rozhodovat o výši odměny členů volených orgánů družstva a členů, kteří jsou ochotni za úplatu zajišťovat některé agendy nebo práce pro družstvo nezbytné, schvalovat usneseni družstva, domovní řád, jednací a další dokumenty, rozhodovat o dalších otázkách koncepce rozvoje družstva. rozhoduje o splynutí, sloučení, přeměně, rozdělení a o jiném zrušení družstva nebo o změně právní formy, rozhodovat o dalších otázkách, pokud tak stanoví zákon, stanovy a nebo pokud si rozhodování o některé věci vyhradila.

(7) O průběhu jednání členské schůze se pořizuje zápis, který musí obsahovat datum a místo konání, přijatá usnesení a výsledky hlasování, nepřijaté námitky členů, kteří požádali o jejich zaprotokolování, přílohu zápisu tvoří seznam účastníků schůze, pozvánka na ní a podklady, které byly předloženy k projednávaným bodům. Každý člen má právo vyžádat si zápis a jeho přílohu k nahlédnutí V zápise se uvedou i stanoviska menšiny členů nebo jednotlivých členů, jestliže tito o to požádají Zápis musí být podepsán dvěma ověřovateli zápisu.

 

Přítomni: 26

Viz přiložená prezenční listina

Program:

  1. Hospodaření družstva
  2. Informace o ztracených čipech
  3. Pojištění proti škodám způsobených strakapoudem na fasádě domu
  4. Program Městské části Praha 5 - Antigraffity
  5. Diskuze, dotazy a připomínky 

 

1. Program schůze

Usnesení č. 1

Souhlasím s předneseným programem schůze

Celkem hlasovalo: 26

Pro: 26  Proti: 0        Zdržel se: 0

Usnesení bylo přijato

 

 

2. Hospodaření družstva 2018

 

Místopředsedkyně družstva p. Adamová seznámila přítomné s hospodařením družstva v roce 2018. Od října 2018 začalo družstvo splácet standardní úvěr ze stavebního spoření ve výši 26 388 Kč měsíčně. Termín splacení úvěru je červenec 2026.  K 31. 12. t. r. bude mít družstvo na účtu cca 980 000 Kč. Pokud nebude mít v příštích letech družstvo neočekávané výdaje, v roce 2025 by na účtu mohlo být cca 3 300 000 Kč. V souvislosti s tím předložila předsedkyně družstva paní Landová návrh, přejít v budoucnu z centrálního vytápění na vytápění lokální pomocí tepelného čerpadla. Doporučila přítomným tento návrh uvážit a seznámit se s tímto systémem vytápění.  

 

 

3. Informace o ztracených čipech

Pokud někdo ztratí čip od zámků dveří domu je povinný nahlásit tuto ztrátu představenstvu družstva a následně čip zablokovat u pana Čápa (tel. 724 658 865). Za zablokování čipu je nutné uhradit 350,-- Kč. Cena nového čipu je 250,-- Kč.

 

 

4. Pojištění proti škodám způsobených strakapoudem

 

Paní Landová informovala o tom, že představenstvo družstvo nechalo dům v rámci pojistky připojistit proti škodám způsobených strakapoudem. Současně předsednictvo informovalo o připravovaných dalších opatřeních proti ničení fasády.

 

 

5. Program Městské části Praha 5 – Antigraffity

 

Představenstvo družstva se přihlásilo do programu  Antigrafitty Městské části Praha 5.

V rámci tohoto programu bude fasáda domu do výše 3 m opravena na náklady družstva a následně na náklady Městské části Praha 5 opatřena nátěrem proti graffity. V případě nových grafitty pak bude fasáda na náklady Městské části Praha 5 očištěna.

 

6.   Diskuze, dotazy a připomínky 

 

Paní Landová upozornila na odečty vody, které se budou konatdne 9. 12. od 16,30. Pokud nebude někdo ve zmíněné době doma, je nutné napsat na lístek stavy vodoměrů včetně jejich čísel a předat ho paní Adamové.

 

Paní Adamová upozornila, že ve sklepě se začaly opět hromadit odložené věci. Je nutné je co nejdříve odstranit.

 

 

Přílohy: prezenční listina

               Pozvánka

               Plná moc pana Vlka   

         

 

Zapsala: Magdalena Adamová                               

 

                                                                                  ………………………………………

V Praze dne 27. 11. 2018                                            Marie Landová

                                                                                    předsedkyně BD

 

                                                                                      …………………………………….

                                                                                       Magdalena Adamová                                                                                                                                                                                 místopředsedkyně BD